Support

Lorem ipsum dolor sit amet:

24h / 365days

We offer support for our customers

Mon - Fri 8:00am - 5:00pm (GMT +1)

Get in touch

Cybersteel Inc.
376-293 City Road, Suite 600
San Francisco, CA 94102

Have any questions?
+44 1234 567 890

Drop us a line
info@yourdomain.com

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec.

Zonne­regio Kempen?

Ja, graag!

Zonneregio Kempen laat de zon schijnen voor iedereen!
voor eigenaars en huurders, gezinnen, appartementen en bedrijven.

Zonneregio Kempen

Met het project 'Zonneregio Kempen’ gaat de regionale burgercoöperatie Campina Energie resoluut voor meer zonnepanelen in de Kempen. Zonneregio Kempen biedt huiseigenaars, huurders en bedrijven onafhankelijk advies. Volgens het principe van een groepsaankoop worden kwaliteitsvolle panelen aangekocht, aan scherpe, vooraf bepaalde prijzen.

Elk extra dak is een stapje!

Slechts 7% van de voor zonnepanelen geschikte daken wordt momenteel benut. Als al die daken vol zonnepanelen zouden liggen kunnen we 10 keer het elektriciteitsverbruik van alle inwoners samen opwekken. Elk extra dak is een stapje in die richting.

Dynamiek

De doelstelling van Zonneregio Kempen is een dynamiek op gang te brengen en via mond-op-mondreclame dit aantal verder te doen stijgen. Op die manier wordt de Kempen energie-onafhankelijker en klimaatvriendelijker.

Bekijk het introductiefilmpje

Hoe doe ik mee?

 

Inschrijven

Vul het inschrijvingsformulier in en plan zo een afspraak. Ondervind je problemen daarbij, stuur een e-mail of neem contact op via telefoon.

Advies

Op het door jou gekozen moment belt een medewerker van Campina Energie je op.

Persoonlijk voorstel

Je ontvangt een persoonlijk voorstel dat rekening houdt met je huidig en toekomstig elektriciteitsverbruik, oriëntatie en toestand van je dak.

Detailofferte

Nog steeds geïnteresseerd? Eén van de door ons geselecteerde firma’s komt langs voor de opmaak van een detailofferte.

Opvolging

De geselecteerde firma plant de installatie in (gemiddeld binnen 10 weken). Tot slot zorgt Campina Energie voor de kwaliteitscontrole en nodige documentatie.
(Geen installatie
meer in 2020)

Schrijf je nu in!

Met deze vragenlijst pijlen we naar jouw zonnepotentieel.
Zowel huiseigenaars, huurders, verhuurders als (kleine) bedrijven komen in aanmerking.

Onze troeven

Je krijgt onafhankelijk en deskundig advies van Campina Energie.
De zonnepanelen en geselecteerde firma’s voldoen aan hoge technische en kwaliteitsvereisten.
Je krijgt een gunstige prijs. Je installatie is tussen de 6 en 10 jaar terugverdiend.
Je krijgt heldere garanties op zonnepanelen en omvormer.
Wie inschrijft heeft binnen de maand een offerte en drie maanden later zonnepanelen op het dak.
Campina Energie is je aanspreekpunt in geval van problemen.
Hulp in contracten voor de minder voor de hand liggende doelgroepen (bewoners van appartementen, huurders, verhuurders).
Een burgerinitiatief door en voor Kempense burgers.

Heeft u nog vragen?

Bekijk onze online informatiebrochure.
Of bekijk de veelgestelde vragen.

Update

U zag of las waarschijnlijk ook het nieuws over de vernietiging van de terugdraaiende teller door het Grondwettelijk Hof: "Het Grondwettelijk Hof heeft geoordeeld dat de regeling rond de terugdraaiende teller onwettig is. Wie voor 2021 zonnepanelen plaatste en aanmeldde bij Fluvius, kon gedurende 15 jaar gebruik maken van de terugdraaiende teller."
https://www.const-court.be/public/n/2021/2021-005n-info.pdf

Campina Energie betreurt deze beslissing. De impact hiervan is significant. We hopen dat de politiek hier gepast op zal reageren.
Zonneregio Kempen heeft altijd geprobeerd eerlijk te zijn in de communicatie en iedereen zo goed mogelijk te informeren. Stap voor stap kwamen ook wij meer te weten over de bezwaren van VREG tegen het terugdraaien van de distributietarieven en digitale meters. Het risico op het volledig wegvallen van de terugdraaiende teller, inclusief component elektriciteit en heffingen, was ons tijdens onze gesprekken niet bekend.

We sluiten ons aan bij de sectororganisaties (zoals ODE, Organisatie Duurzame Energie) om een oplossing te zoeken voor onze klanten en zullen hierover blijven communiceren.
https://www.ode.be/nl/artikel/898/febeg-ode-pv-vlaanderen-en-techlink-vragen-om-positief-investeringskader-voor-pv-te-waarborgen

Wat is de impact van het arrest concreet?

- Iedereen met zonnepanelen en een digitale meter valt onder het nieuwe tariefsysteem dat in voege is vanaf 2021.
- De zonne-energieproductie die direct ter plaatse wordt verbruikt, is gratis.
- Overschot wordt geïnjecteerd in het elektriciteitsnet, je leverancier kan u hiervoor vergoeden.
- Elektriciteit van het net, opgenomen wanneer de zon onvoldoende schijnt of 's nachts, wordt volledig betaald.
- De prosumententaks vervalt.

Volgens onze berekeningen zal, voor een standaard gezin met een verbruik van 3000 kWh en een eigenverbruik van 33 %, de nieuwe regeling 380 euro per jaar kosten, vergeleken met 245 euro per jaar onder het systeem van de terugdraaiende teller (prosumententaks) en 660 euro per jaar zonder zonnepanelen. Hierbij wordt gerekend met een elektriciteitsprijs van 0,22 euro/kWh, een injectievergoeding van 0,03 euro/kWh en het prosumententarief van IVEKA.

Installaties met een mechanische analoge meter blijven nog onder het systeem van de terugdraaiende teller tot een digitale meter wordt geïnstalleerd.
Het laatste woord is waarschijnlijk nog niet gezegd over deze materie en we kijken uit naar oplossingen vanuit de politiek.
Ondanks de ontgoocheling, sluiten we graag positief af: in de meeste gevallen zien we nog steeds een terugverdientijd van minder dan 10 jaar. Zonnepanelen blijven dus nog altijd interessant, zowel financieel maar bovenal ook voor het klimaat.

Enkele feiten

(laatste aanpassing december 2020)

0

aanvragen

0

bestellingen

0

in gebruik

0

kWh uitgespaard

Zonneregio Kempen is een project van Campina Energie cv  -  Copyright Campina Energie cv - 2021. Alle rechten voorbehouden.